Grzanki z patelni

Grzanki to mój ulubiony dodatek do zup, który przygotowuje się bardzo prosto. Grzanki to drobno pokrojone w kostkę pieczywo i usmażone na patelni. Idealnie nadają się do zup kremów.

Grzanki z patelni przygotowuje się bardzo prosto. Można je przyrządzić z chleba lub bułki. Dodatkowo do przyszykowania potrzebuję oliwy oraz ulubionych przypraw i ziół. Pamiętaj, że możesz smażyć na oliwie, ale i na margarynie czy maśle.

Składniki:

* bułka / chleb
* oliwa
* zioła / ulubione przyprawy (czosnek,sól,pieprz)

Jak zrobić grzanki do zupy? Oto przepis:

1. Pieczywo kroję w niedużą kostkę.
2. Rozgrzewam patelnie z oliwą.
3. Wrzucam pokrojony chlebek i przysmażam do zarumienienia.
4. Posypuję ulubionymi przyprawami – w moim przypadku są to zioła i czosnek.

Gotowe!

Wystarczy 15 min i możecie smakować wasze ulubione zupy z grzankami z patelni.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *