Koktajl z jarmużu i szpinaku

Gramy w zielone – czyli koktajl z jarmużu i szpinaku.

Koktajl z jarmużu i szpinaku

Idzie wiosna więc gramy w zielone! Ale dlaczego koktajl na DobrejZupie? Otóż aktualnie w moim życiu obowiązuje dieta płynna a zupa na śniadanie-lunch-obiad-kolacja to za duża nawet dla mnie. Postanowiłam więc poeksperymentować ze zdrowymi, prostymi koktajlami i tak oto przedstawiam przepis na koktajl z jarmużu i szpinaku. Dlaczego akurat jarmuż i szpinak? Bo to zielone, zdrowe i smaczne! Połączenie kiwi i zielonego jabłka z jarmużem i szpinakiem – to porcja witamin, których nie można sobie odmówić na dobry początek dnia.

Składniki:

  • garść szpinaku
  • garść jarmużu
  • 2 kiwi
  • 1 jabłko
  • limonka (ewentualnie cytryna)
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego

Przygotowanie:

Kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Z jabłek wydrążyć gniazda i pokroić na ćwiartki. Jarmuż przebrać, oderwać twarde jego części. Szpinak oczyścić. Z limonki/cytryny wycisnąć sok. Wszystko umieszczamy w wysokim pojemniku blendera, wlewamy szklankę wody i miksujemy do usyskania gładkiej konsystencji
Koktajl przelać do ulubionego kubka i smakować.

Voila – zielone też pyszne!

Gotowy koktajl z jarmużu i szpinaku. Smacznego!

koktajl z jarmuzu i szpinaku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *